۱.افزایش توانایی مدیریت هیجانات. اولین دستاورد تقویت مهارت خودآگاهی شناخت و مدیریت هیجانات اعم از خشم، غم، استرس و... است.

۲. افزایش توانایی شناخت هیجانات در لحظه. کسب مهارت خودآگاهی به شما کمک می‌کند که از سردرگمی یا دست و پنجه نرم کردن با هیجاناتی که آنها را نمی‌شناسید، نجات پیدا کنید. به شما کمک می‌کند که در لحظه بفهمید دقیقا چه حال و چه هیجاناتی دارید، این هیجان از کجا می‌آید و چه تاثیری بر زندگی شما دارد.

۳. داشتن ارزیابی صحیح از خود. مهارت خودآگاهی به شما کمک می‌کند که نقاط قوت، نقاط ضعف و خود واقعی تان را بشناسید و خطا‌های شناختی شما را از خود کاهش می‌دهد.

۴. شناخت سبک‌های ارتباطی. شناخت سبک‌های ارتباطی‌تان به شما اطلاعات مفید و موثری از روابط‌تان می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا بتوانید با دیگران بهتر ارتباط برقرار کنید.

۵. افزایش اعتماد به نفس. کسب مهارت خودآگاهی، اعتماد به نفس سالم را در شما تقویت می‌کند.

۶. ترمیم عزت نفس. در پروسه تقویت مهارت خودآگاهی، عزت نفس شما نیز ترمیم می‌شود.

۷. افزایش قاطعیت. قاطعیت یکی دیگر از مهمترین دستاورد‌های کسب مهارت خودآگاهی است.

۸. مدیریت خشم. زمانی که بر هیجانات خود آگاه می‌شوید، مدیریت خشم برایتان آسان‌تر می‌شود.

۹. مدیریت استرس. خودآگاهی به شما کمک می‌کند که منابع و عوامل استرس را در خود شناسایی کرده و آنها را مدیریت کنید.

۱۰. افزایش توانایی کنترل رفتار. اساس و پایه کنترل رفتار، تقویت خودآگاهی است. شما تا زمانی که جزئیات رفتاری خود را نمی‌دانید، قادر به مهار رفتار‌های خود نخواهید بود، مگر اینکه این کار را با خودخوری و سرکوب انجام دهید.

۱۱. یافتن معنای جدید برای زندگی. کسب مهارت خودآگاهی باعث می‌شود که معنا و روش‌های جدیدی را در زندگی پیدا کنید.

۱۲. افزایش سلامتی. آگاهی بر خود، مدیریت هیجانات، کنترل رفتار‌های مخرب و تغییر سبک زندگی باعث افزایش سطح سلامتی در شما می‌شود.

۱۳. تغییر و تعدیل ترشح هورمون‌ها.

۱۴. افزایش روحیه شادی و نشاط.

۱۵. هدفمندی در زندگی و..